OPLEIDING KLASSIEKE MASSAGE

Professioneel masseren op de tafel

Massage is al eeuwenoud; minstens zo oud als de mensheid zelf. Een goed uitgevoerde massage is zeker niet alleen een uitvoering van de juiste technieken. Minstens zo belangrijk is "voeling" houden met degene, die gemasseerd wordt; een bijzondere manier van non-verbale communicatie. Regelmatig een massage ondergaan houdt het lichaam in goede conditie. De weerstand wordt beter, zodat er verminderde kans is op ziektes en blessures.

Opleiding

 

De opleiding Klassieke Massage van TouchPro Europe is een uitgebreide massageopleiding, waarin theorie en praktijk beide uitgebreid aan bod komen. Na het doorlopen van de opleiding beschik je hierdoor over een stevige basis, waarmee je als professioneel masseur aan de slag kunt. Tijdens deze opleiding wordt je tevens al voorbereid op aspecten uit de stoelmassage, waardoor de doorstroom naar de opleiding Stoelmassage eenvoudig te maken is. 

In het theoretisch gedeelte worden de volgende onderwerpen behandeld:

 • anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam;

 • de indicaties en contra-indicaties voor een massage;

 • de anamnese;

 • de benodigde handelingen voor, tijdens en na de massage (o.a. gebruik van olie, hygïene in de praktijk);

 • begeleiding van de cliënt;

 • effecten van een massage;

 • werkhouding van de masseur;

 • en heel belangrijk; aanraken en aangeraakt worden.

Tijdens het praktische deel van de opleiding leer je massagehandgrepen, die gebaseerd zijn op technieken uit de klassieke Zweedse massage, zoals palpatie, effleurages, petrisages, intermitterend drukken, fricties en tapotages. Uiteraard wordt er veel aandacht besteed aan het contact tussen de masseur en degene die gemasseerd wordt, je werkhouding als masseur, als ook de opbouw van de massage, verdeling en inzet van kracht, ritme en snelheid.

 

De opleiding Klassieke Massage duurt 10 dagen en aansluitend vindt een examendag plaats, waarin zowel het theoretische gedeelte, als het praktische gedeelte geëxamineerd wordt. Bij het behalen van minimaal een voldoende voor beide onderdelen ontvang je een certificaat. De lesdagen duren van 10.00 uur tot 17.00 uur. Voor het volgen van deze opleiding is geen vooropleiding vereist.

Deze opleiding biedt je in de basis voldoende handvatten om te starten als zelfstandig masseur. De mogelijkheid bestaat daarnaast echter om de opleiding klassieke massage direct te combineren met de opleiding Stoelmassage en een paar verdiepingsworkshops. In een jaar tijd beschik je dan over een stevige basis om als masseur zowel vanuit je eigen praktijk, als bij bedrijven aan de slag te gaan. De uitgebreide beschrijving van deze jaaropleiding tot TouchPro Masseur kun je hier terug vinden.

De opleiding "Klassieke Massage" wordt gegeven door Mickey Toorop. Meer informatie over Mickey en haar brede ervaring als masseur en trainer vind je hier.

Kosten

 

De kosten zijn inclusief uitgebreid theoretisch lesmateriaal, koffie/thee en lunch. Tegen een aanvullende scherpe prijs kun je en een goede massagetafel naar keuze bij ons aanschaffen. Je ontvangt deze tafel aan het begin van de opleiding, zodat je er heel de opleiding meteen op kunt werken en oefenen. We adviseren voor de aanschaf van een goede tafel, die bij jou past, een afspraak te maken voor een bezoek aan onze showroom.

Kosten: € 1195,-  exclusief BTW 

(€ 1445,95 inclusief BTW)

 

De mogelijkheid bestaat om het cursusgeld in 6 termijnen te betalen. Hier komt dan wel een kleine bijdrage aan administratie kosten bij. Je betaalt dan 6 termijnen van € 245,-. Heb je interesse voor de termijnbetaling, dan kun je dit aangeven bij je inschrijving. De laatste termijn dient voor het einde van de opleiding (de examendag) te zijn voldaan.

Wanneer je ervoor kiest om aansluitend op onze opleiding Klassieke massage de opleiding Stoelmassage te volgen, dan ontvang je bij inschrijving 10% korting op zowel de aanschaf van een stoel als op de opleiding Stoelmassage.

 
 

TOUCHPRO EUROPE B.V.
Watermolen 13
4751 VK Oud Gastel

 

        +31 (0)85 - 876 88 29    

        +31 (0)6 - 166 79 031

        info@touchpro-europe.com

Telefonisch te bereiken op maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 16.00 uur. Voor een bezoek aan onze showroom graag vooraf een afspraak maken.   

ING bank:             NL 95 INGB 0006 8767 74

                               NL 94 INGB 0009 0239 84

Rabobank:            NL 76 RABO 0315 7847 09
BTW nummer:     NL855430151B01
KvK nummer:      63858398 (Rotterdam)

Volg ons ...
 • Instagram Social Icon
 • Facebook Social Icon
 • LinkedIn Social Icon