top of page

OPLEIDING

VERKORTE JAPANSE LICHAAMSMASSAGE

(Verkorte ANMA)

De verkorte Japanse lichaamsmassage, die je in deze opleiding aangeleerd krijgt, is gebaseerd op een van de oudste massagevormen ter wereld (sinds 1300) en wordt ook wel Anma genoemd. Anma betekent “rust geven met de handen” en is de voorloper van vele massagevormen zoals Shiatsu, Zweedse massage en Tui-na en de techniek van de TouchPro Europe stoelmassage is ook op deze traditionele kunst van de acupressuur gebaseerd. 


De verkorte Japanse lichaamsmassage op de tafel is een stimulerende, ontspannende massage voor de cliënt en is tevens ergonomisch verantwoord voor de masseur. De massage bestaat uit een unieke combinatie van stretchen, kneden en een pulserende drukpuntmethode, waarmee acupressuurpunten worden behandeld om zo het lichaam te stimuleren en de gezondheid te herstellen of te onderhouden. Bij deze massage gebruiken wij geen olie, waardoor hij ook over de kleding gegeven kan worden.

ANCHOR 6

OPLEIDING

 

Na het volgen van de opleiding verkorte Japanse Lichaamsmassage (verkorte ANMA) ben je in staat om een 15 tot 22 minuten durende tafelmassage over de kleding te geven. Deze massage heeft hetzelfde stimulerende en tegelijkertijd ontspannende effect als de stoelmassage en is hierdoor direct inzetbaar naast je stoelmassages binnen bedrijven. 

Je leert tijdens de opleiding 1 Kata, uitgevoerd op de achterzijde van het lichaam, die kan worden opgesplitst in 2 Kata's. Hierdoor kun je als (stoel-)masseur binnen bedrijven je klanten meer diversiteit bieden op het gebied van massages.

De 15 minuten durende Kata wordt gegeven op de rug, nek, heupen en benen. De 22 minuten durende Kata wordt gegeven op de rug, nek, armen, heupen en benen. De ergonomie voor de masseur is echter essentieel in deze massage; de genoemde behandeldtijden zijn niet bindend en dus van secundair belang.

De opleiding duurt in totaal 3 dagen, waarbij de eerste 2 opleidingsdagen van 10.00 tot 17.00 uur duren en de derde dag van 10.00 – 16.00 uur.

 

KOSTEN

 

De kosten van de opleiding zijn inclusief uitgebreid lesboek, USB met videomateriaal van de massage, officieel certificaat van deelname, koffie/thee en lunch. 

Kosten: € 574,75 inclusief BTW

De mogelijkheid bestaat om het cursusgeld in maximaal 3 termijnen te betalen. Heeft u interesse in de termijnbetaling, dan kunt u dat aangeven bij uw inschrijving. Houdt hierbij dan wel rekening met eenmalig extra kosten van €15,-. De laatste termijn dient voor het einde van de training te zijn voldaan.

 

Licentiehouders van TouchPro Europe ontvangen bij inschrijving 10% korting. Wanneer je lid bent van de BvS ontvang je bij inschrijving van 7,5% korting.

 

ANCHOR 7
bottom of page