top of page

OPLEIDING STOELMASSAGE

Stoelmassage is een preventieve vorm van massage en kan gezien worden, als een soort onderhoudsprogramma voor het lichaam. De massage is gebaseerd op traditionele Japanse drukpuntmassage en wordt gegeven op hoofd, rug, nek, schouders, armen, handen en heupen. Het is een zeer effectieve manier om de bloedsomloop te bevorderen, de energiebanen beter te laten stromen en het lichaam in balans te brengen. Het resultaat is, dat men zich tegelijkertijd ontspannen en verfrist voelt. Het is een opkikker voor lichaam en geest. Stoelmassage maakt massage meer toegankelijk voor het grote publiek en is voor de professionele masseur een uitbreiding van zijn of haar activiteiten naar de bestaande klantenkring toe. 

 

In de opleiding wordt een bewezen goede massagetechniek aangeleerd, maar wordt ook veel aandacht gegeven aan de ergonomische aspecten van het masseren. Hierdoor ben je als masseur in staat zonder problemen een hele dag stoelmassages te geven.

Anchor 1

OPLEIDING ALGEMEEN

 

Kies voor de opleiding TouchPro Europe Stoelmassage, omdat deze massage:

 

 1. Consistent is. Klanten weten, dat zij altijd een hoge kwaliteit stoelmassage zullen ontvangen, ongeacht van welke TouchPro Europe licentiehouder zij de stoelmassage ondergaan.

 2. Effectief is. De techniek is gebaseerd op de traditionele Japanse acupressuurmassage en geeft hierdoor het maximale effect bij een minimale inspanning.

 3. Efficiënt is. Tienduizenden klanten hebben inmiddels ervaren hoe hun prestaties na de relatief korte stoelmassage verbeteren.

 

Voor je klanten is stoelmassage een makkelijke keuze

 • Stoelmassage kan over de kleding heen worden gegeven; de klant hoeft zich dus niet uit te kleden.

 • De klant voelt zich zittend vaak comfortabeler dan liggend.

 • Een kortere massage maakt het financieel voordeliger.

 • Er komt geen olie aan te pas, dus geen plakkerig gevoel na een massage. De klant kan direct weer over tot de orde van de dag.  

 

Voor de masseurs is stoelmassage een belangrijke toevoeging naast hun bestaande activiteiten:

 • Stoelmassage kan overal en op elk tijdstip worden gegeven.

 • Stoelmassage is een makkelijke opstap naar tafelmassages.

 • Stoelmassage heeft een lage drempel en is dus makkelijk te ‘verkopen’

 

Vooropleiding:

Om de TouchPro Stoelmassage opleiding te mogen volgen, heb je bij voorkeur de opleiding klassieke massage gevolgd. Twijfel je aan je vooropleiding, neem dan contact met ons op.

 

De TouchPro Europe stoelmassage opleiding duurt 4 dagen (afhankelijk van je vooropleiding). Tijdens de eerste 3 dagen van de opleiding leer je:

 • De 15 minuten durende TouchPro Europe acupressuurmassage voor nek, schouders, rug, armen, handen en hoofd.

 • Alternatieve variaties voor de 5, 10, en 20 minuten durende massage.

 • 60 acupressuur punten in een massage; speciaal ontwikkeld om de klant verlichting te bieden.

 • 23 Japanse massagetechnieken.

 • Bepalen van de contra-indicaties (mondeling en schriftelijk).

 • De juiste lichaamshouding zodat je ca. 20 tot 25 massages à 15 minuten per dag kan geven.

 • "Van theorie naar praktijk"; hiermee krijg je handvatten mee om als startende stoelmasseur aan de slag te gaan met de visie van TouchPro Europe.

Dag 4:

Enkele weken na de opleiding vind er een terugkomdag plaats. De gehele stoelmassage wordt dan nog een keer doorgenomen en waar nodig worden de technieken bijgeschaafd. Zodra je aansluitend 100 oefenmassages hebt uitgevoerd en je in staat bent om de massage in 15 minuten te geven, kun je je examen aanvragen. De kosten van dit examen zijn €125,- (incl. BTW) en wordt in overleg met jou ingepland. Na het behalen van je examen ontvang je een officieel Certificaat en heb je de mogelijkheid om een TouchPROfessional te worden.

EXTRA INFO

 

Voor € 65,- (ex. BTW) per jaar wordt je licentiehouder. Voordelen hiervan zijn onder andere, dat je het TouchPro Europe logo mag voeren op je offertes en site, je 10% korting krijgt op onze opleidingen/workshops, een oplopende korting ontvangt op alle aankopen via de webshop/in de winkel en TouchPro Europe bedrijven naar je doorstuurt, als die zich aandienen in je regio. Je bent wel verplicht minimaal één maal per jaar naar een supervisie- of verdiepingsdag te komen. Op deze dag worden je vaardigheden beoordeeld voor verlenging van je licentie. Kijk in de licentievoorwaarden voor alle rechten en plichten.

KOSTEN

 

De prijs van de opleiding is inclusief uitgebreid lesboek, DVD/USB, officieel certificaat van deelname, koffie/thee, lunch en 10% korting op aanschaf van een stoel tijdens de opleiding.

Kosten voor de 4-daagse opleiding: € 795,-  inclusief BTW

De mogelijkheid bestaat om het cursusgeld in 2 of 3 termijnen te betalen. Gaat je voorkeur uit naar betaling in termijnen, dan kun je dat aangeven bij inschrijving. De laatste termijn dient voor het einde van de opleiding te zijn voldaan.

Anchor 2
Anchor 3
bottom of page