top of page

TPE VOOR BEDRIJVEN

Algemene informatie

Bij veel kleine en grote bedrijven in Nederland wordt de TouchPro® Europe stoelmassage op regelmatige basis uitgevoerd. Voorbeelden zijn o.a. Erasmus, Anatech, Philips, de Rabobank, Electronic Partners, Greenpeace, Hewlett Packard, de Nederlandse Spoorwegen en Shell.

 

De TouchPro® Stoelmassage is een drukpuntmassage, die ongeveer 15 à 20 minuten duurt en helpt bij het voorkomen van aan het werk gerelateerde ziekten, zoals RSI en de symptomen van stress. Het is een zeer effectieve manier om de bloedsomloop te bevorderen en de energiebanen beter te laten stromen. Voor het geven van deze massage is een ruimte nodig van ca.4 x 5 meter. De massage wordt over kleding gegeven op het hoofd, rug, nek, schouders, armen, handen en heupen.

 

Dus even de voordelen op een rij van de TouchPro® Europe stoelmassage:

 • Het kan over de kleding heen worden gegeven; men hoeft zich dus niet uit te kleden. 

 • Men voelt zich zittend vaak comfortabeler dan liggend. 

 • Een kortere massage maakt het qua tijd en financiën voordeliger. 

 • Er komt geen olie aan te pas, dus geen plakkerig gevoel na een massage.            

 • Men kan direct weer over tot de orde van de dag.

 

Omdat TouchPro® Europe BV als enige in Europa werkt met een licentieprogramma en onze TPE Pro’s regelmatig worden getoetst of ze nog voldoen aan onze kwaliteitseisen bent u altijd gegarandeerd van:

 

 • consistentie: Cliënten weten dat zij altijd een hoge kwaliteit stoelmassage zullen ontvangen, onafhankelijk van hoeveel verschillende TPE Pro’s zij de stoelmassage ondergaan.

 • efficiëntie: De techniek is gebaseerd op de traditionele Japanse acupressuur massage, wat betekent dat de door ons zorgvuldig ontwikkelde sequens het maximale effect geeft bij een minimale inspanning.

 • effectiviteit: Tienduizenden cliënten hebben de verfrissende effecten ervaren van TouchPro® Europe stoelmassage; de meest wijd verspreide vorm van stoelmassage in Europa.

 

Bent u geïnteresseerd in stoelmassage binnen uw bedrijf, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan. Wij zorgen er aansluitend voor, dat u een of meerdere offertes ontvangt van in uw regio gevestigde stoelmasseur(s).

 

 

Fiscaal voordeel

Stoelmassages vallen ook in 2019 onder de ARBO voorzieningen en hebben binnen de WKR een extra gunstige regeling. De fiscus heeft stoelmassage en reflexzonemassage de ‘nihil-waardering’ toegekend. Dit houdt in, dat uw organisatie fiscaal voordeel geniet, omdat massages voor 100% als bedrijfskosten mogen worden opgevoerd. Uw bedrijf kan medewerkers onbeperkt en onbelast massages aanbieden zonder dat deze ten laste komen van de vrije ruimte, die voor medewerkers mag worden ingezet. Het werkkostenregeling forfait blijft op deze manier onbelast, zodat voor het personeel nog 1,2% van de totale (fiscale) loonsom volledig kan worden benut. De kosten voor de massages registreert u als eindheffingsloon en de BTW is als voorbelasting aftrekbaar van de omzetbelasting.

 

Onder de volgende voorwaarden is stoelmassage of reflexzonemassage volledig aftrekbaar en kan op grond hiervan onbelast en onbeperkt worden verstrekt aan de werknemers:

 • U heeft als werkgever een ARBO plan.

 • Stoelmassage maakt in redelijkheid deel uit van dat ARBO plan.

 • Stoelmassage vindt tijdens werktijd plaats.

 • De werknemer hoeft geen eigen bijdrage te betalen.

 • Er is geen sprake van een aanmerkelijke privébesparing voor de werknemer.

bottom of page