top of page

TPE VOOR BEDRIJVEN

Algemene informatie

Bij veel kleine en grote bedrijven in Nederland wordt de TouchPro® Europe stoelmassage op regelmatige basis uitgevoerd. Voorbeelden zijn o.a. Erasmus, Anatech, Philips, de Rabobank, Electronic Partners, Greenpeace, Hewlett Packard, de Nederlandse Spoorwegen en Shell.

 

De TouchPro® Stoelmassage is een drukpuntmassage, die ongeveer 15 à 20 minuten duurt en helpt bij het voorkomen van aan het werk gerelateerde ziekten, zoals RSI en de symptomen van stress. Het is een zeer effectieve manier om de bloedsomloop te bevorderen en de energiebanen beter te laten stromen. Voor het geven van deze massage is een ruimte nodig van ca.4 x 5 meter. De massage wordt over kleding gegeven op het hoofd, rug, nek, schouders, armen, handen en heupen.

 

De voordelen van de TouchPro® Europe stoelmassage:

  • Het kan over de kleding heen worden gegeven; men hoeft zich dus niet uit te kleden. 

  • Men voelt zich zittend vaak comfortabeler dan liggend. 

  • Een kortere massage maakt het qua tijd en financiën voordeliger. 

  • Er komt geen olie aan te pas, dus geen plakkerig gevoel na een massage.            

  • Men kan direct weer over tot de orde van de dag.

 

Omdat TouchPro® Europe BV als enige in Europa werkt met een licentieprogramma en onze TPE Pro’s regelmatig worden getoetst of ze nog voldoen aan onze kwaliteitseisen bent u altijd gegarandeerd van:

 

  • consistentie: Cliënten weten dat zij altijd een hoge kwaliteit stoelmassage zullen ontvangen, onafhankelijk van hoeveel verschillende TPE Pro’s zij de stoelmassage ondergaan.

  • efficiëntie: De techniek is gebaseerd op de traditionele Japanse acupressuur massage, wat betekent dat de door ons zorgvuldig ontwikkelde sequens het maximale effect geeft bij een minimale inspanning.

  • effectiviteit: Tienduizenden cliënten hebben de verfrissende effecten ervaren van TouchPro® Europe stoelmassage; de meest wijd verspreide vorm van stoelmassage in Europa.

 

Bent u geïnteresseerd in stoelmassage binnen uw bedrijf, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan. Wij zorgen er aansluitend voor, dat u een of meerdere offertes ontvangt van in uw regio gevestigde stoelmasseur(s).

 

 

Fiscaal voordeel

U bent als werkgever verplicht een zo goed mogelijk arbeidsomstandigheden- en ziekteverzuimbeleid uit te voeren (op grond van de Arbeidsomstandighedenwet 1998). U kunt hier op meerdere manier invulling aan geven en het aanbieden van stoelmassages is een optie, die frequent gebruikt wordt. 


Tot 1 januari 2022 vielen stoelmassages onder de gerichte vrijstelling arbo-voorzieningen. Ná januari 2022 vallen uitsluitend verplichte arbo-voorzieningen nog onder die vrijstelling. De niet-verplichte arbo-voorzieningen, die niet direct samenhangen met de verplichtingen van de werkgever en niet redelijkerwijs van de werkgever gevergd kunnen worden, vallen niet onder de gerichte vrijstelling. De gerichte vrijstelling geldt dus niet voor voorzieningen ter bevordering van de algemene gezondheid van de werknemer. Hieruit volgt dat de stoelmassages, die eerst onder de gerichte vrijstelling vielen, niet meer onder deze vrijstelling vallen. Als de stoelmassages op de werkplek worden aangeboden, vallen ze nu onder de nihil-waardering van artikel 3.7 URLB2011. Dit betekent, dat de stoelmassage onder de vrije ruimte van de werkkostenregeling valt.

 

‍De vrije ruimte over uw fiscale loon tot en met € 400.000 was in 2020 en 2021 verhoogd van 1,7% naar 3%. Voor 2022 werd de vrije ruimte wederom vastgesteld op 1,7%. Over het bedrag van de loonsom boven € 400.000 was de vrije ruimte 1,18%. Deze vrije ruimte WKR (werkkostenregeling) is in 2023 weer verhoogd van 1,7% naar 3% over de eerste € 400.000 van de fiscale loonsom. Daarboven blijft de vrije ruimte 1,18%. Blijf je binnen de vrije ruimte, dan betaal je geen loonbelasting. Ga je over de vrije ruimte heen, dan betaal je als werkgever 80% belasting over dit deel. Vrije ruimte doorschuiven is niet mogelijk, maar stoelmassages kunnen als bedrijfskosten opgenomen worden.

bottom of page